COB je sodobna »fine dining« restavracija, kjer je v ospredje postavljena kakovost doživetja. Kot izhaja iz imena COB (Cooking Outside the Box), je koncept restavracije kuhanje oz. delovanje izven okvirjev. To pomeni, da bo gost v COBu spoznaval slovensko kulinariko na zabaven, nepričakovan in interaktiven ter do sedaj v Sloveniji neraziskan način.
Kuhanje izven okvirjev
Restavracija COB kulinarično doživetje
Ker si zasluzite le najboljse.
COB kulinarično doživetje
Doživite popolno, nepozabno in interaktivno kulinarično doživetje.
Vase popolno kulinaricno darilo.
Darilni boni COB
Najboljša darila prihajajo iz kulinaričnega srca. Odprite svoje srce.
Pocutite se posebno.
COB zasebno doživetje
Skrbno sestavljen meni za praznovanje vašega zasebnega dogodka.
Restavracija v katero se boste znova in znova vracali.
Ne zamudite edinstvene priložnosti
Od Mozirja, dunajskega dvora, hrvaskega Bakra do Portoroza
Naša zgodba.
Gostilniška tradicija družine Matjaž, po ustnem izročilu sega v 2. polovico 19. stoletja, dokumentirana zgodovina pa se začne, ko Jože Matjaž (Filipov pradedek) 1908. leta odpre gostilno Pri Kočerju v Mozirju.
Tradicijo nadaljujeta hčeri Helena in Marija Matjaž. Helena je bila kuharica na Dunajskem dvoru, njena sestra Marija, opremljena z bogato družinsko gostinsko tradicijo, pa se odpravi na Hrvaško in v mestecu Bakar pri Reki odpre zelo uspešno gostilno Pri Slovenki, ki jo vodi celih 20 let.
V tej gostilni se začne gostinska pot tudi za sina Mateta. Mate, danes vsem bolj znanega pod imenom Tomi, skupaj z ženo Darjo ter mamo Marijo leta 1978 zapustijo Bakar in odprejo v Portorožu vsem poznano Gostilno Tomi.
Nato sledi…