© 2022 Restavracija COB kulinarično doživetje – Turistično gastronomski razvojni zavod Matjaž so.p.

O nas

Image module

Od Mozirja, dunajskega dvora, hrvaskega Bakra do Portoroza

Družinska tradicija

Gostilniška tradicija družine Matjaž, po ustnem izročilu sega v 2. polovico 19. stoletja, dokumentirana zgodovina pa se začne, ko Jože Matjaž (Filipov pradedek) 1908. leta odpre gostilno Pri Kočerju v Mozirju. Tradicijo nadaljujeta hčeri Helena in Marija Matjaž.

Helena je bila kuharica na Dunajskem dvoru, njena sestra Marija, opremljena z bogato družinsko gostinsko tradicijo, pa se odpravi na Hrvaško in v mestecu Bakar pri Reki odpre zelo uspešno gostilno Pri Slovenki, ki jo vodi celih 20 let.

V tej gostilni se začne gostinska pot tudi za sina Mateta. Mate, danes vsem bolj znanega pod imenom Tomi, skupaj z ženo Darjo ter mamo Marijo leta 1978 zapustijo Bakar in odprejo v Portorožu vsem poznano Gostilno Tomi.

Družinsko tradicijo nadaljuje Filip, njihov najmlajši sin, ki se je odločil prevzeti družinsko podjetje in odpreti svojo restavracijo – COB. Zamisel je bila, da bi odprli novo restavracijo z drugačnim konceptom, kjer si bolj povezan s svojimi gosti in jim lahko ponudiš več kot samo hrano.

Imenoval ga je Kuhanje zunaj znanih okvirjev (v kratkem COB – v angleščini), kjer bodo gostje odkrili slovensko gastronomijo na nepričakovan in interaktivni način. Predstavljen je edinstven meni pripovedovanja zgodb.

Filipova zgodba

Čeprav se Filip Matjaž ni šolal na kulinarični šoli, je vseeno diplomiral s področja istrske gastronomije na Fakulteti za turistične študije – Turistica. Pred odprtjem restavracije COB, je svoje kulinarične spretnosti pridobival z delom in upravljanjem, zdaj zaprte družinske restavracije Tomi ter urjenjem v tujini, kjer je delal v več z michelinovimi zvezdicami nagrajenih restavracijah.

Vrsto let je bil Filip nezamenljiv člen mladinske kuharske reperezntance Slovenije s katero je osvojil dve srebrni medaliji na svetovnem kulinaričnem prvenstvu ter eno bronasto olimpijsko medaljo. Leta 2017 je na tekmovanju za najboljšega mladega kuharja Evrope osvojil tretje mesto, prav tako je istega leta postal ambasador Slovenije – Evropske Gastronomske Regije 2021.

Image module

Gostilna “pri Kočerju”

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image

Restavracija v katero se boste znova in znova vracali.

Ne zamudite edinstvene priložnosti

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Nastavitve piškotkov na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam zagotovijo najboljšo možno izkušnjo brskanja. Če nadaljujete z uporabo tega spletnega mesta, ne da bi spremenili nastavitve piškotkov ali spodaj kliknete »Sprejmem«, se s tem strinjate.

Zapri