Gostilniška tradicija družine Matjaž, po ustnem izročilu sega v 2. polovico 19. stoletja, dokumentirana zgodovina pa se začne, ko Jože Matjaž (Filipov pradedek) 1908. leta odpre gostilno Pri Kočerju v Mozirju. Tradicijo nadaljujeta hčeri Helena in Marija Matjaž.
Helena je bila kuharica na Dunajskem dvoru, njena sestra Marija, opremljena z bogato družinsko gostinsko tradicijo, pa se odpravi na Hrvaško in v mestecu Bakar pri Reki odpre zelo uspešno gostilno Pri Slovenki, ki jo vodi celih 20 let.
V tej gostilni se začne gostinska pot tudi za sina Mateta. Mate, danes vsem bolj znanega pod imenom Tomi, skupaj z ženo Darjo ter mamo Marijo leta 1978 zapustijo Bakar in odprejo v Portorožu vsem poznano Gostilno Tomi.
Družinsko tradicijo nadaljuje Filip, njihov najmlajši sin, ki se je odločil prevzeti družinsko podjetje in odpreti svojo restavracijo – COB. Zamisel je bila, da bi odprli novo restavracijo z drugačnim konceptom, kjer si bolj povezan s svojimi gosti in jim lahko ponudiš več kot samo hrano.
Imenoval ga je Kuhanje zunaj znanih okvirjev (v kratkem COB – v angleščini), kjer bodo gostje odkrili slovensko gastronomijo na nepričakovan in interaktivni način. Predstavljen je edinstven meni pripovedovanja zgodb.